7 anledningar till varför du bör välja Polen för outsourcing av IT

Polen är ett av de länder som oftast väljs för outsourcing av IT. Vi presenterar 7 huvudskäl till varför du kan överväga Polen som en idealisk plats för utveckling av din IT.

Author:
Marek Pietrzak

Numera blir outsourcing av programvaruutveckling alltmer populärt. Företag över hela världen försöker hitta de bästa lösningarna för IT-outsourcing. Asiatiska länder som Indien, Pakistan och Filippinerna är vanliga val för outsourcingtjänster och det är inte förvånande, eftersom det är det mest kostnadseffektiva sättet att outsourca IT. Kulturell missmatchning och skillnader i tidszon är dock problem som vissa företag kan uppleva. Nearshore-programvaruutveckling visade sig vara lösningen på dessa problem. Om du letar efter ett land som är perfekt för att göra affärer och som har en stor talangpool av högkvalificerade utvecklare, finns det ett land i Europa som uppfyller alla dessa villkor. En av de mest populära destinationerna för IT-outsourcing är Polen. Vill du ta reda på varför? Här kommer vi berätta om 7 huvudsakliga skäl. 

Kompetens inom programvaruutveckling

Polska utvecklare är en av de skickligaste i världen! Enligt HakerRank och Top Code Ranking ligger Polen på första plats i Europa! I dessa rankningar togs hänsyn till många faktorer, särskilt användning av olika tekniker, problemlösningsmetoder, abstrakt tänkande och lagarbete. Polska utvecklare är bland de bästa per område inom algoritmer, Java, Python, Shell, Ruby och mycket mer.Vad gör polska utvecklare så bra på sina jobb?

Polska utvecklare är bland de yngsta i världen som börjar lära sig att koda. Nästan 8% av programmerarna börjar redan att lära sig koder vid 5-10 års ålder (4:e plats i 2018 Developer Skills Report). 

En enorm talangpool av högkvalificerade utvecklare

Polen har en av de största antalet av begåvade utvecklare i Central- och Östeuropa (CEE). Mer än 250 000 utvecklare som bor i Central- och Östeuropa arbetar från Polen. De flesta av dem (76 %) finns i Warszawa, Krakow, Wroclaw, Katowice, Poznan och Gdansk/Gdynia (StackOverflow Ranking 2017). Men det viktigaste är inte kvantitet utan kvalitet.

Enligt New York Times har nästan 40% av polackerna i åldern 25-34 år en universitetsexamen eller motsvarande. Det placerar Polen på andra plats (efter Norge) i denna kategori bland 36 länder som tillhör OECD. Det är välkänt att STEM-utbildningen (vetenskap, teknik, ingenjörskonst och matematik) i Polen ligger på en mycket hög nivå. Varje år tar över 14 000 ITC-studenter examen.

Det finns många högklassiga universitet, bland annat AGH University of Science and Technology och Jagiellonian University i Krakow, Warszawas tekniska universitet eller Wroclaws universitet för vetenskap och teknik. 


Inga kommunikationsproblem

Vid IT-outsourcing är utvecklarnas tekniska kompetens och erfarenhet avgörande. Men utan god kommunikation kan inte ens välutbildade utvecklare leverera en värdefull produkt. För att uppnå en god förståelse och undvika kostsamma misstag bör ditt outsourcingföretag endast arbeta med utvecklare som talar flytande engelska.Polska personers (särskilt programvaruutvecklare) kunskaper i engelska är mycket goda.

Enligt EF English Proficiency Index ligger Polen på 11:e plats av 100 länder i världen när det gäller engelskkunskaper.Du kanske blir förvånad, men en annan viktig sak vid distanssamarbete är kulturen.

Jämfört med asiatiska länder finns det inga stora kulturella skillnader mellan Polen och Europa eller USA.

Polackerna är kända för att komma väldigt bra överens med andra västerländska nationaliteter. Vi delar samma kultur och värderingar och det gör vår kommunikation och vårt samarbete mycket lättare. 


Bästa värde för pengarna

Låt oss inte lura oss själva, huvudskälet till att företag funderar på att lägga ut mjukvaruutveckling på entreprenad är pengar.

De polska arbetskostnaderna är betydligt lägre än i Västeuropa, USA eller Kanada.Om besparingar är det enda som betyder något för dig bör du välja programvaruutvecklingsföretag från Indien, Pakistan eller Filippinerna.

Varje VD, CTO eller projektledare vet dock att det oftast inte är det bästa valet att välja det lägsta priset. Det som verkligen spelar roll är vilket värde du får. Genom att välja ett polskt programvaruutvecklingsföretag som din partner nära eller utomlands kan du vara säker på att endast högkvalificerade utvecklare kommer att delta i ditt projekt. Resultatet blir att din produkt levereras i tid och kodens kvalitet gör det lätt att utveckla din produkt i framtiden. 


Lokalisering - i hjärtat av Europa

Om närheten till de europeiska huvudstäderna är viktig för ditt företag är Polen den perfekta destinationen för outsourcing. Eftersom Polen ligger mitt i Europa kan det nås från de flesta europeiska länder på mindre än 2,5 timmar! Flyg från Stockholm eller Köpenhamn till Warszawa tar till exempel bara 1,5 timme.

Du kommer att känna att du arbetar med en lokal partner som är lätt att nå. Jämfört med offshore mjukvaruutveckling kan du lätt bygga upp en relation med ditt nearshore-IT-team och dessutom ha mycket bättre kontroll över ditt projekt. på grund av att Polen tillhör Europeiska unionen har alla handelshinder hävts.

Att Polen tillhör Schengenområdet gör det lätt att resa. Tack vare detta kan vi fokusera på det som är viktigt, dvs. att utveckla din verksamhet och minska kostnaderna. det är inte heller något problem att arbeta för utomeuropeiska företag från USA eller Kanada. Tidsskillnaden mellan New York och Warszawa är bara 6 timmar. Vi anpassar oss lätt till kundernas behov och hittar tid för ett samtal som passar båda parter. Med rätt tillvägagångssätt kanske olika tidszoner inte är något problem. 

Säkrade uppgifter

När du tänker på IT-outsourcingtjänster får du inte glömma en viktig sak - dataskydd. Polen omfattas av samma dataskyddslagstiftning som de västeuropeiska länderna. Eftersom Polen är en del av Europeiska unionen är vi skyldiga att följa GDPR (General Data Protection Regulation), vilket är ett stort steg framåt för dataskyddet för enskilda personer. Till skillnad från länder i den asiatiska regionen behöver du inte oroa dig för säkerheten för dina uppgifter. 

Dessutom är vi i Polen bekanta med de amerikanska eller kanadensiska kraven på dataskydd, särskilt när det gäller skyddet av immateriella rättigheter eller upphovsrättslagar.


Konstant tillväxt och en stabil ekonomi 

Sist men inte minst måste du ta hänsyn till landets ekonomi när du funderar på att göra affärer i andra länder. När det gäller Polen finns det inget att oroa sig för. Enligt The CEOWORLD Magazine är Polen det tredje bästa landet i världen att investera eller göra affärer i 2020. Dessutom har Polens bruttonationalprodukt (BNP) under de senaste 30 åren ständigt ökat. Varje år sedan 1992 ökar BNP i genomsnitt med 4,2 % och 2018 upplevde Polen en imponerande BNP-tillväxt på 5,1 %. Allt detta gör Polen till ett utmärkt land att göra affärer med.

Sammanfattning

Som du kan se finns det många fördelar med att satsa på mjukvaruutveckling i Polen. Polen kan betraktas som en Nearshore- eller Offshore-leverantör för ditt företag. Högkvalificerade IT-specialister, liknande kultur och låga arbetskostnader är avgörande aspekter av outsourcingtjänster. Vi hoppas att vi med den här artikeln har övertygat dig om att samarbeta med polska IT-outsourcingföretag. Om du letar efter en pålitlig partner uppmanar vi dig att ta en titt på våra tjänster. På Codepole bygger vi IT- och marknadsföringsteam för startups, fintech och alla andra företag. Vi erbjuder helhetslösningar, så ditt enda bekymmer är att välja vem du vill arbeta med.

Codepole tar hand om resten! Tveka inte att kontakta oss! Låt oss veta vad vi kan göra för dig!


Published by
Marek Pietrzak
Linkedin
December 1, 2022

Recomended articles

No items found.